Wolontariat

Zostań wolontariuszem Fundacji Ratuj Życie

Masz odrobinę wolnego czasu? Interesujesz się tematami związanymi z udzielaniem pomocy w stanach nagłych? Resuscytacją krażeniowo – oddechową? Wiesz co to jest defibrylator AED? Chcesz rozwijać swoją wiedzę i umiejętności związane z tą tematyką, a przy okazji zrobić coś dobrego dla innych? Zostań wolontariuszem Fundacji Ratuj Życie.

Wolontariat

Jeżeli masz ochotę wspierać realizowane przez Fundację przedsięwzięcia swoją obecnością i pomocą, nie boisz się nowych wyzwań i znasz rozwinięcia tajemnych skrótów takich, jak RKO lub AED to zapraszamy do współpracy.

W czym możesz nam pomóc?

• promowaniu działalności Fundacji i aplikacji Staying Alive,
  • w weryfikacji lokalizacji defibrylatorów AED zgłoszonych w bazie,
  • dodawaniu nowych lokalizacji do bazy,
  • w przygotowaniu materiałów promocyjnych, infografik, prowadzeniu strony www i profilów na portalach społecznościowych,
  • dokumentowaniu fotograficznym wydarzeń, robieniu zdjęć do materiałów edukacyjnych i promocyjnych,
  • w opracowaniu materiałów edukacyjnych, ulotek, plakatów,
  • w organizacji stoisk promocyjnych Fundacji podczas konferencji, kongresów i innych eventów,

Co zyskasz?

• współpracę z młodym, energicznym zespołem,
  • współtworzenie ciekawych projektów,
  • zdobycie doświadczenia w pracy zespołowej,
  • rozwój wiedzy i umiejętności z przestrzeni działania Fundacji i współpracy z innymi organizacjami,
  • porozumienie o wolontariacie i zaświadczenie o podejmowanych przez Ciebie działaniach,
  • cenny punkt w Twoim CV o pracy w młodej, rozwijającej się organizacji pozarządowej.

E-wolontariat

Jeśli nie masz dużo wolnego czasu lub po prostu wolisz pracować w domowym zaciszu i masz ochotę zrobić coś dla Fundacji nie wychodząc z domu zapraszamy Cię do zostania naszym wirtualnym wolontariuszem.

Co to takiego? E-wolontariusz może współpracować z organizacją wirtualnie. Główną drogą kontaktu są maile, komunikatory, portale społecznościowe czy inne dostępne formy wirtualne. Jest to możliwość współpracy, która może być równie efektywna, co tradycyjny wolontariat, a pozwala oszczędzić czas, ale także umożliwia współpracę mimo odległości i różnych barier przestrzennych.

Jak zostać wolontariuszem?

Jeżeli chcesz rozpocząć współpracę z Fundacją Ratuj Życie jako wolontariusz wyślij wiadomość z taką informacją na adres kontakt@fundacjaratujzycie.eu, a my skontaktujemy się z Tobą.